Известие

Collapse
No announcement yet.

Подгревни свещи за JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колко точно трябва да е ще те излъжа , че три от свещите ги мери едно приятелче , а четвъртата която беше най , завряна я мерих аз и тя даваше нулева консумация ... и беше изгорялата

Уреда се казва амперклещи , много полезна машинка

Другият път в сервиза , че тея букси ми скъсаха нервите ...
    Attached Files
    156 sportvagon 1.9jtd

Comment

Ха, ей ся се заиграх да ги премеря........
      Премерих 2-свещи от старите, едната БЕРУ, другата БОШ.
      Дават 13А и като започне да загрява пада на 12-11А.
      То моя уред е от рускя пазар за 3.88лв. и е само до 10А...........
      Ма щом не са запали.............
      Ааааа, предпазителя е 70А.
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от speеdddddd Покажи съобщение
        Колко точно трябва да е ще те излъжа , че три от свещите ги мери едно приятелче , а четвъртата която беше най , завряна я мерих аз и тя даваше нулева консумация ... и беше изгорялата

Уреда се казва амперклещи , много полезна машинка

Другият път в сервиза , че тея букси ми скъсаха нервите ...
        Амперклещите са уред,който работи на принципа на трансформатора ,т.е. използват се за измерване на променлив ток. За постоянен ток (какъвто обикновено се среща по автомобилите)можеш да ползваш само мултицета им,ако го има.
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
          Амперклещите са уред,който работи на принципа на трансформатора ,т.е. използват се за измерване на променлив ток. За постоянен ток (какъвто обикновено се среща по автомобилите)можеш да ползваш само мултицета им,ако го има.
          http://bg.farnell.com/benning/044035...m-2/dp/9461280

"Силата на електрическия ток може да се измери пряко и непряко (косвено):

* Пряко чрез включване на галванометър (или амперметър), като при този метод се изисква разсъединяване на веригата, което понякога е нежелателно;
          * Косвено (без разкъсване на веригата) с помощта на детектиране (откриване) на създаденото от него магнитно поле. Устройствата, които работят по косвен метод, използват сензори (датчици) с ефект на Хол, токови клещи на Дитце и бобини на Роговски."
          Last edited by nikotm; d.m.y г., 21:54.
          Alfa Mito 1.4
          156 2.0 155 ex
          156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
            Зависи от амперклещите , тея на снимката са мойте и съм ги дал просто за пример , и струват около 100 лв Тези с който работихме струват над 1000 лв и мерят даже и реална мощност .....
            156 sportvagon 1.9jtd

Comment

200W мощност на свещ

Наскоро смених и четирите на JTD-то от подписа и си спомням, че в някакъв каталог ги видях, че са по 200W всяка! Издържат само на кратковременно натоварване. Освен това са два вида, първият- с гайка, вторият - с клипс. При 13V напрежение всяка здрава свещ лапа 15-16А ток, а съпротивлението й е около 0,8 ома /гарантирано, мерено лично от мен на 3 комплекта свещи - 2 нови и стария, сваления/.

П.с: и аз ги смених, щото чат-пат гадно мигаше надпис "Error glow plug". При замерване и четирите работят, ама едната е "ленива", по-бавно загрява, а съпротивлението и беше 1 ом, а не 0,8 като на другите, а и като на новите.
              Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
              Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Working...
              X